Prvý júnový víkend 2017 sa 20 mladých ľudí urputne vzdelávalo v možnostiach boja proti korupcii.  Počas úvodného tréningu do komunity protikorupčných bojovníkov im 15 lektorov a hostí predalo svoje poznatky a skúsenosti z protikorupčného frontu. Po odbornej stránke tréning zabezpečovali experti z rôznych oblastí. Napríklad odborník na samosprávu a aktívny člen ZOMOS Vladimír Pirošík (ľavý dolný roh), ktorého doplnil nadačný investigatívec Martin Turček s informáciami o kontrole verejných obstarávaní. Kreatívcov zas svojou prednáškou o prepájaní umenia s témou korupcie inšpirovala módna dizajnérka, nositeľka niekoľkých ocenení v oblasti kreativity, Dana Kleinert (pravý horný roh). Organizačné typy si prišli na svoje počas prednášky o projektovom manažmente, ktorú viedol Igor Urbančík (ľavý horný roh). A ako byť občianskym aktivistom a neskrachovať poradil v bloku o fundraisovaní Peter Brtáň. Samozrejme sa okrem spomenutých blokov uskutočnili aj ďalšie prednášky.

Účastníci sa tiež mohli stretnúť s inšpiratívnymi osobnosťami z protikorupčného boja. Pozvanie prijali napr. investigatívna novinárka a laureátka Novinárskej ceny Zuzana Petková, organizátori Veľkého protikorupčného pochodu Dávid Straka a Karolína Farská, dlhoročný politický komentátor Marián Leško, ale aj spoluzakladateľ Nadácie Zastavme korupciu Miroslav Trnka a jej riaditeľ, Pavel Sibyla.

Protikorupčným bojovníkom sme však nezahltili hlavy iba informáciami. Tréning sa niesol aj v znamení workshopov, role play a interkatívnych prednášok, kde každý priložil ruku k dielu a začal pracovať na niektorej z kampaní, či vlastnom projekte. A kedže nie nadarmo hovoríme celú dobu o komunite, večery sa niesli v duchu teambuildingov! Viac však povedať nemôžeme. Čo sa stalo na tréningu, ostane na tréningu.